Luchthaven Taxi Almere

 

Diverse veranderingen.

Nieuwe ritprijs taxi

De nieuwe ritprijs bestaat uit 3 delen:

  • een starttarief;
  • een prijs per gereden kilometer;
  • een prijs voor de duur van de rit.

Na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon.

Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd, ziet u door welke taxiondernemer u bent vervoerd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.

Oude ritprijs taxi

De oude ritprijs bestaat uit 2 delen:

  • een starttarief;
  • een prijs per gereden kilometer.

De taxameter (taximeter) in de taxi geeft bij het instappen aan wat het starttarief (instaptarief) is. Zodra de taxi gaat rijden, registreert de meter de gereden afstand. Als de globale afstand naar de bestemming bekend is, kan de ritprijs vooraf worden berekend.

Verschil oude en nieuwe taxitarief

Het oude taxitarief bestaat uit 2 delen: het starttarief en de prijs per kilometer. Daar is de factor tijd bijgekomen, om de kosten van een vertraagde taxirit eerlijker te verdelen tussen taxiondernemer en klant.

Een taxirit die langer dan gemiddeld duurt (bijvoorbeeld in de spits) kost nu iets meer. Bij een taxirit die sneller dan gemiddeld wordt gereden, bent u nu iets voordeliger uit.

Nieuwe en oude tarieven taxivervoer

In de onderstaande tabellen staan de maximumtarieven die taxiondernemingen mogen hanteren.

Tabel: nieuwe maximumtarieven taxi's (vanaf  1 januari 2014)
Soort taxivervoer

Maximum starttarief

Maximum kilometertarief

Maximum tijdtarief
(per minuut)

Personenauto
(maximaal 4 personen)

€ 2,89 € 2,12 € 0,35

Busje
(5 tot 8 personen)

€ 5,87 € 2,67 € 0,40

Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dat met hem voorafgaand aan de taxirit bent overeengekomen. Bijvoorbeeld voor het wachten tijdens een bezoek aan een café of als een vergadering uitloopt.

Taxitarieven vergelijken

De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn. Daartoe moet een tariefkaart achter een van de ramen van de taxi zijn bevestigd. De kaart moet ook in de taxi goed leesbaar zijn.

U kunt de chauffeur van Luchthaven Taxi Almere altijd vragen om een tariefkaart, wij vinden dat een taxi er schoon en netjes uit dient te zien en niet volgehangen moet worden met papieren.

Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen, bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers.

De toeslag is echter alleen toegestaan als u hierover voorafgaand aan de rit afspraken maakt met de taxichauffeur of het taxibedrijf.

De chauffeurs zullen nooit een toeslag met u afspreken omdat wij vinden dat er ook een stuk service verricht mag worden aar de klant.

 

Twee taxichauffeurs staan met elkaar te praten tussen lange rij taxi's.

Verantwoordelijk ministerie